Dolomitok

Dolomitok fotóstúra 2020

2020. szeptember 11-15

Összegzés

Időpont: 2020. szeptember 11-15
Időtartam: 5 nap
Részvételi díj: 195 eFt
A részvételi díj tartalmazza az utazás szervezését, a fotóoktatást, a szállások árát és az utazást kisbusszal. Nem tartalmazza a poggyász- és baleset biztosítást, és az étkezés egy részét.
Jelentkezési határidő: 2020. március
Csoportlétszám: max. 14 fő
Szállás: A világ legszebb menedékházaiban
Utazás módja: saját mikrobusz

ÚTLEÍRÁS

Két tapasztalt fotográfussal, Juhász Balázzsal és Takács Gáborral fedezheted fel a Dolomitok fantasztikus világát, ikonikus helyszíneit! Mindkét fotós több mint 30 éves fotós és utazó tapasztalatát átadva segít, hogy Te is csodálatos képekkel térj haza Európa legizgalmasabb hegyvidékéről. Az út során megtanulhatod a panoráma-, csillag-, és hdr fotózás rejtelmeit. Szállásaink 2000 m felett, a világ legszebb kilátással bíró menedékházaiban lesznek, híres filmforgatási helyszíneken, ahol többek között készült a Holtpont c. film. Itt forgatott Silvester Stallone és Jean Renó is. Fotózzuk a Tre Cime-t, a Cinque Torri-t, a Monte Paterno-t…
Jelentkezz mielőbb, a létszám korlátozott!

RÉSZLETES ÚTLEÍRÁS

Budapestről indulva, délutánra érkezünk a Chinque Torri lábához, este már a legszebb fényekben fotózhatjuk. Folyamatosan figyelemmel kísérve az időjárás változását és a csillagok állását, már éjszaka is készítünk képeket, beletanulva e különleges és speciális fotóvilágba. A következő napon vár reánk a Tre Cime, a három nővér. Az első világháború hadi alagútjain áthaladva érkezünk meg egyik legcsodásabb szállásunkra, ahonnan a legszebb oldalát mutatja a hegyvonulat. Nappal felfedezzük a legjobb pontokat, ahonnan fotózhatunk naplementekor és éjszaka is. Harmadik napon a hegy túloldalán lévő kis barátságos hüttében szállunk meg, újabb hegyvonulatok, tengerszemek árnyékában. Utolsó szállásunk a Lagazuoi, híres filmforgatási helyszín, ahonnan 360 fokos panoráma tárul elénk kilépve a szállásunk óriási teraszára. Ez a szeptemberi időszak nem csak a csillagfotózásnak a legjobb időpont, de a legkevesebb csapadék is ilyenkor várható minden évben. A szállásaink között többnyire buszunkkal mozgunk de néhány alkalommal kb. 2 órás túra is vár ránk, míg felszerelésünkkel elérjük célunkat. A gyalogtúrák nagyon fontosak, hogy lábunk alatt is megérezhessük a hegy nagyságát. Normál kondícióval, egészséges ember könnyedén teljesítheti ezeket a túrákat. Ez az 5 nap elegendő arra, hogy belekóstoljunk a tájfotózás magashegyi világába. Mi szerelmesei lettünk. Az utazás során mindenki tudásának megfelelően kap szakmai segítséget, hogy ne csak élményekkel, hanem gyönyörű képekkel is térhessünk haza. Itthon a túra után újra találkozunk, és igény szerint együtt dolgozzuk és elemezzük ki képeinket, vetítünk, felelevenítve élményeinket. Az étkezéseinkről többnyire magunk gondoskodunk, de vannak szállásaink ahol már a szállás árában félpanziót kapunk. A szálláshelyeken mindenki saját igénye szerint tud étkezni. A szállásaink a világ legszebb helyein lévő turista szállások. Ezek a többi szállástól abban különböznek, hogy átlag 6-10 ágyas (emeletes ágyas) szobákból állnak, ahol váltják egymást a túrázók, kirándulók. Ágynemű mindenhol van, de érdemes saját kis könnyű hálózsákot hozni, mert nem minden nap cserélik az ágyneműket. Minden szálláshelyünkön csak egy éjszakát töltünk. Néhány szoba koedukált. Fürdés lehetőség mindenhol van, de nem saját fürdőkkel. A fürdés néhány szálláson kuponnal működik.

GALÉRIA

Utazz velünk!

  • Igazi fotótúra

    Fotótúráink valódi fotótúrák! Elsődleges szempont volt, hogy útjainkon tudásodhoz igazodva szakmai segítséget kapjál, hogy te is csodálatos képekkel térhess haza. Vezetőid és szakmai segítőid Juhász Balázs és csapata, fotóművészek, fotográfusok, akik otthonosan mozognak különböző tájakon, kultúrákban. Számos könyvet jelentettek meg és folyamatosan publikálnak magazinokban.

  • Utazási iroda

    Fotótúráinkat partnerünkkel, a Helian NaTour utazási irodával együtt szervezzük. Az utazási szerződést velük kötheted meg, a részvételi díjat hozzájuk fizetheted be és a repülőjegyekről, biztosításokról is ők gondoskodnak.