Fotós képzések, fotós táborok

FOTÓS KÉPZÉSEK, FOTÓS TÁBOROK

Kreatív fotós képzések minden szinten.

A FotoSherpa 2012 óta visz a világ különböző tájaira fotótúrákat, ahol fantasztikus helyeken, kultúrákban, egyedi helyzetekben próbálhatják ki magukat túratársaink, mint utazók és fotográfusok. A cél nem csak az, hogy élményekkel és gyönyörű képekkel térjünk haza, hanem az is, hogy 30 év utazó és fotográfus tapasztalatunkat átadva szerettessük meg a fotográfiát minden útitársunkkal. 2019-től ezért felkészítő és alapozó, valamint tematikus, több témát is érintő képzéseket indít a Fotosherpa. Fotós képzéseink első sorban nem technikai jellegűek, sokkal fontosabbnak tartjuk, hogy a fotózás, mint kreatív, önkifejező eszköz kísérje további életünket. Alapképzéseinken kívül betekintést engedünk a tájkép, -város, -portré, -modell -esküvő fotózás világába, valamint lehetőséget biztosítunk a képek kidolgozásának technikáinak elsajátítására. Képzéseink áprilistól folyamatosan indulnak, figyeld kiírásainkat, emailban jelezd érdeklődésed és azonnal értesíteni fogunk!

2021. áprilisi fotós képzés (Pécs)

I. BIZTOS ALAPOK… ,hogy minden világos legyen!

Kezdőknek és haladóknak egyaránt ajánljuk ezt a képzést. Főleg azoknak, akik már fotóznak mégis úgy érzik, hogy autodidakta módon ezt nem is olyan könnyű elsajátítani, biztos alapokra vágynak.
Ez a felkészítés biztos alapot ad eszközeink használatához és megtanít arra, hogy tudatos, kreatív képekkel ragadjuk meg a pillanatot. Oktatásunk nem első sorban a technika oldaláról közelíti meg a fotózást, azt csak eszközként használjuk. Gyakorlat közben foglalkozunk a fotózás legfontosabb kérdéseivel, így a kompozícióval, a fényekkel, a beállításokkal. A cél, hogy a fotózás alapjait biztosan elsajátítsd és egy újabb szintre léphess.

A képzés oktatója: Juhász Balázs

A képzés időpontjai, foglalkozásai: 2021. április 2,3, 9,10, 16,17,

A képzés összesen 3 hétvégén, 6 alkalommal zajlik, péntek késő délután és szombat délelőttönként. A pénteki főleg elméleti órák 17.30 órától kezdődnek, a szombati gyakorlati képzések már akár kora reggeltől kb. ebédig tartanak. Minimum 9 óra elmélet és  kb.16 óra gyakorlati képzést jelent ez összesen. Ez idő alatt belekóstolhatsz a város, a természet és a műtermi fotózásba is.

Helyszín: Pécs, Batthyány u. 4.  Fotóstúdió. (Ingyenes parkolás az udvarunkban!)

A képzés teljes ára: 46.000 Ft/fő  (18 év alatt 20% kedvezmény!)

Létszám max. 10-12 fő

Fotós tábor 2021 Balaton-felvidék

Folytatjuk magyarországi képzéseinket, melynek következő helyszíne a Balaton-felvidék.

A tavasz legszebb fényeiben, a természet ébredésében, fotózni, tanulni és kikapcsolódni hívunk Magyarország egyik legcsodásabb vidékére. Programunkat úgy alakítottuk, hogy a környék legszebb helyeit és témáit fotózzuk meg élvezve a helyi adottságokat és gasztronómiát. Tudásszintedhez igazodva segítünk közben elsajátítani a tájképfotózás fortélyait, technikáit, még a drónfotózásba is belekóstolhatsz! A tanúhegyeket megmászva, néha zsebkendőnyi csúcson állva, ködös, párás reggeleken, a Szent György-hegy páratlan panorámájából fedezzük fel következő úti céljainkat Szigligettől a csobánci romokig. Megcsodáljuk a geológiai sokszínűséget, le- és felfelé tartó lávaszálakat fotózunk a környék legnagyobb kráterében. Minden nap a páratlan balatoni napnyugtával zárunk, majd a környező pincék és borászatok gasztronómiájában lazítjuk el magunkat. Az éjszakai fényképezéshez egy gótikus kolostor omladozó falai szolgálnak majd díszletül. Naponta biztosan megmászunk egy hegyet, a túrák átlagos kondícióval teljesíthetők. Mivel a program az időjárástól nagyban függ, ezért mindig az adott körülményekhez igazodunk. A fotóstábor vezetői: Juhász Balázs és Iglói Zsolt 

Jelentkezz mielőbb, a létszám korlátozott! (12-14 fő)

A nagy érdeklődésre való tekintettel két tábort is indítunk:

  1. Tábor időpontja: 2021. április 21-24.
  2. Tábor időpontja: 2021. április 24-27.

Ár: 80.000 Ft /fő

Az ár tartalmazza a képzés, valamint a szállás árát reggelivel, két ágyas superior szobákban, a környék egyik legszebb szállodájában, wellness használattal.

Jelentkezés: jb@juhaszbalazs.com

Opcionálisan május közepén a tábort egy 2 napos, hétvégi Lightroom-os feldolgozó nap is követi, oktatással, vetítésekkel, képelemzésekkel.

Ennek részleteit alább olvashatjátok!

Képfeldolgozó, LIGHTROOM oktatás (2021. május 22-23.)

Májusban, a táboraink résztvevőinek egy 2 napos, hétvégi, képfeldolgozó napot tartunk, oktatással, vetítésekkel, képelemzésekkel.

Kidolgozzuk képeinket, a LIGHTROOM ÉS PHOTOSHOP programok segítségével. (HDR technikák, panoráma képek szerkesztése,

fekete-fehér képek készítése)

Ennek várható időpontja  és helye: 2021. május 22-23. (Balatonfenyves vagy Budapest)

Ára: 28.000 Ft/fő

Az ár tartalmazza a képzést és egy éjszaka szállás díját. Kérünk, hogy erre is mielőbb jelentkezz, mert a helyek száma korlátozott!
Oktató: Juhász Balázs

Fotós tábor 2020 Orfű

Kreatív fotós tábor Juhász Balázs fotóművésszel

A FotoSherpa idén ősszel elindítja magyarországi fotótáborait, melynek első helyszíne Orfű.

A 4 napos képzésen, a legszebb évszakban, az ősz pompájában, országunk egyik legcsodálatosabb vidékén sajátíthatod el a professzionális tájképfotózás rejtelmeit.

Témánk lesz a drónfotózás is, amiből ízelítőt kaphattok és ki is próbálhatjátok. A napi program a fotózásokon kívül különös hangsúlyt fektet a technikák elsajátítására, a kompozícióra. Esténként vetítésekkel, képelemzéssel zárjuk a napot. Mindezekben Juhász Balázs fotográfus, a Kincses Baranya könyv szerzője lesz segítségetekre. Foglalkozunk az utómunkákkal, képfeldolgozással is a négy nap alatt, de nem maradnak el a szokásos borozgatások, főzések sem.

Jelentkezz mielőbb, a létszám korlátozott! (10-12 fő)

A nagy érdeklődésre való tekintettel három tábort is indítunk:

  1. Tábor időpontja: 2020.10.17.-10.21. 
  2. Tábor időpontja: 2020.10.23.-10.27. 
  3. Tábor időpontja: 2020.10.30.-11.03. 

Ár: 65.000 Ft /fő

Az ár tartalmazza a képzés, valamint a szállás (4 éjszaka) árát, két külön ágyas szobákban.

Étkezés megoldott, félpanziós ellátás kérhető 3900Ft/nap áron.

Jelentkezés: jb@juhaszbalazs.com

További képek a galéria menüpontban!