Kis-Tibet, Ladakh

Kis-Tibet (Ladakh) fotóstúra

2020. október 5-18

Összegzés

Tervezett időpont: 2020. október vége

Sajnos a koronavírus miatt idén csak megfelelő létszám mellett indul a túra, és ha biztosítottak a körülmények!

Időtartam: 14 nap
Részvételi díj: 530 eFt teljes ellátással
+ repülőjegyek és vízum kb. 260.000 Ft
A részvételi díj nem tartalmazza a poggyász- és baleset biztosítást.
Jelentkezési határidő: 2020. május 30.
Csoportlétszám: max. 10-12 fő
Szállás: 2 ágyas szobákban, hotelben, kolostorban, hegyi falvakban magánházaknál
Utazás módja: repülő, saját túrabusz

ÚTLEÍRÁS

Juhász Balázs fotográfussal, az Álmom India könyv szerzőjével fedezheted fel a Himalája még élő tibeti kultúráját. A tapasztalt utazó 12 éve járja India és a Himalája csodálatos vidékeit. 30 éves fotós és utazó tapasztalatát átadva segít, hogy Te is csodálatos képekkel térj haza a világ tetejéről. Helyi túravezető és kísérő segítségével tekinthetsz be e nekünk távoli kultúrába, a buddhista vallás szertartásaiba, életük mindennapjaiba. Részt veszünk egy fantasztikus misztériumi játékon, ahol láthatjuk a láma táncot, a gyönyörű színes maszkokat, hajnali szertartáson vehetjük át a szerzetesek rezgéseit, eldugott falvakban, helyi emberek vendégszeretetét élvezve érezhetjük át az igazi békét. A Samsara, Baraka filmek helyszínein fotózunk, mesés tájakon, a világ legmagasabb autózható hágóján keresztül áthaladva csodálhatjuk meg a legszebb Indus menti és hegyi eldugott kolostorokat. Nem csak fantasztikus képekkel, hanem lélekben is más emberként térhetsz haza.

RÉSZLETES ÚTLEÍRÁS

Budapestről indulva, másnap hajnalra érkezünk Delhibe.

A Himalája ébredését már a hajnali gépünkről fotózhatjuk, miközben Lehbe repülünk, Ladakh központjába.

Pihenés után megkezdjük az akklimatizálódást majd lassan belecsöppenünk egy mesebeli világba. Az időutazás garantált.

Az első napokban az Indus mentén fedezzük fel a hely híres kolostorait, (Leh, Thiksey, Shey, Stakna, Chemrey).

Majd nyugatnak fordulunk és érintve Basgo, Likir, Alchi kolostorait egy kis faluban szállunk meg élvezve helyi családok vendégszeretetét. Reggel gyalog útra kelünk, hogy lábunk alatt is megérezzük a hegy nagyságát, a Himalája fantasztikus világát.

Hamarosan megérkezünk az egyik legélőbb és legszebb kolostorba, Lamayuruba. Szállásunk is a kolostor hoteljében lesz. A Moonland fantasztikus alakzatait fotózzuk, részt veszünk a reggeli buddhista szertartáson.

Másnap délután vissza indulunk egy hegyi kis faluba. A néhány családból álló településen családoknál lakva csöppenhetünk be az igazi Ladakhi életbe. A kis faluból másnap délután visszaindulunk a főhadiszállásunkra Leh-be. Másnap csak a közelben portyázunk, felkészülünk a nagy csúcstámadásra.

Másnap nekivágunk a világ legmagasabb, autózható hágójának, a Khardung-La-nak. (5620m) Felkötve ima zászlóinkat, a hágót elhagyva jakokat fotózunk, majd megérkezünk Nubra völgyébe, Diskitbe.

Az éppen tartó misztériumi játékokon tanúja lehetünk egy több száz éves láma táncnak, a Cham-nak. A maszkos tánc fantasztikus színekben, figuráiban elevenedik meg előttünk. A völgy még sok meglepetést tartogat, hegyi sivatagot, tevéket melyeket megpróbálunk lencsevégre kapni.

Újra főhadiszállásunk felé vesszük utunkat és utolsó napunkat Lehben töltjük, vásárolgatunk, vetítünk.

Delhiben még egy napot élvezhetjük India nyüzsgését, most már fittyet hányva a kulturális sokknak. Megnézzük a Szikek egyik legnagyobb templomát, majd búcsút veszünk kelettől és hajnalban vissza indulunk Budapestre.

A 14-nap éppen elegendő arra, hogy beoltsuk magunkat Indiával. Én nem tudok szabadulni tőle, mindig visszavágyom. A ladakhi, tibeti emberek és a misztikus hely kisugárzása maradandó nyomokat hagy bennünk és mindig vissza fogunk térni, ha másképpen nem, lélekben biztosan!

Az utazás során mindenki tudásának megfelelően kap szakmai segítséget, hogy ne csak élményekkel, hanem gyönyörű képekkel is térhessünk haza. Itthon a túrához egy szakmai nap is tartozik, ahol együtt elemezzük ki képeinket, vetítünk, felelevenítjük utunkat.

GALÉRIA

Utazz velünk!

  • Igazi fotótúra

    Fotótúráink valódi fotótúrák! Elsődleges szempont volt, hogy útjainkon tudásodhoz igazodva szakmai segítséget kapjál, hogy te is csodálatos képekkel térhess haza. Vezetőid és szakmai segítőid Juhász Balázs és csapata, fotóművészek, fotográfusok, akik otthonosan mozognak különböző tájakon, kultúrákban. Számos könyvet jelentettek meg és folyamatosan publikálnak magazinokban.

  • Utazási iroda

    Fotótúráinkat partnerünkkel, a Helian NaTour utazási irodával együtt szervezzük. Az utazási szerződést velük kötheted meg, a részvételi díjat hozzájuk fizetheted be és a repülőjegyekről, biztosításokról is ők gondoskodnak.