Párizs

FOTÓTÚRA PÁRIZSBAN

2018. ÁPRILIS

Összegzés

Indulás-érkezés: 2018. április 19-22.
Időtartam: 4 nap
Szükséges szabadnapok: 2 nap
Részvételi díj: 160 eFt
+repülőjegy kb. 40.000 Ft
A részvételi díj nem tartalmazza:
Az étkezést és a poggyász- és balesetbiztosítást.
Jelentkezési határidő: 2018. április 1.
Csoportlétszám: max. 12 fő
Szállás: 2 ágyas szobákban, hotelben
Utazás módja: repülő

ÚTLEÍRÁS

2018 áprilisában újra Párizs!

Juhász Balázs fotográfussal, a Páris Flaneur könyv szerzőjével fedezheted fel az időtlen várost. Ellesheted, hogy próbálja megfogni azokat a témákat, hangulatokat, amitől ez a hely mindenki számára felejthetetlen marad. A város szívéből indulva fotózzuk végig Párizs iconikus helyszíneit, jellegzetes párizsi arcokat lesünk meg petangozás, alkotás közben. Belekóstolunk a párizsi éjszakába, átvesszük a latin negyed hangulatát, rezgéseit. Tematikusan, saját kreativitásotokat is kibontva fotózunk, tanulunk.

A képekből ízelítőt itt találhatsz: Párizs galéria

RÉSZLETES ÚTLEÍRÁS

1. nap (április 19.)

Érkezés Párizsba
Szállásunk elfoglalása után indulunk első sétánkra.
Irány a Latin negyed hangulatos kis étterme, ahol egy ebéd mellett vetítünk Párizsról, felkészülünk a város bevételére. (Magyarok Párizsban, Paris Flaneur, híres párizsi fotók, fotósok) A következő napok tematikájának részletes átbeszélése. Pár lépés után a Notre Dame lábánál találjuk magunkat. Bejárjuk Szent Lajos szigetet, a Cité-t, a zsidó negyedet és
a Pompidou környékét. Este vissza a Latin negyedben, belemerülünk Párizs éjszakai életébe. (bárok, klubok, zene, tánc)

2. nap (április 20.)

Tülériák kerje, a Louvre üvegpiramisa, Orsay órái, Café de Flore, Eiffel torony minden nézőpontból.
Reggeli kávénk és croissan-unk után a Szajna part mentén sétálunk, majd a Louvre üvegpiramisát célozzuk meg. Délelőtt a Tülériák kertjében időzünk, majd ahogy melegszik az idő, az Orsay Múzeumban folytatjuk a fotózást. Hazafelé kávézunk és fotózunk a híres Café de Flore-ban vagy Magots-ban. Mindegyik igazi párizsi kuriózum. A délután fő témája az Eiffel torony és környéke. A magasból fotózzuk a várost, a torony melletti életet. A lemenő nap után a kékórát és a szikrázó tornyot a Trocadéro régi körhintái felől csodáljuk. Utána visszatérünk a szállásunkra, ahol sajtok és borok társaságában, beszélgetéssel zárjuk a napot.

3. nap (április 21.)

A saját Párizsunk (egyéni felfedezések, Montmartre, Párizs művész és piroslámpás negyede, a sosem alvó Schamps Élisées.
Korábban kelünk, hogy kihasználjuk a reggeli fényeket. Mindenkit külön útjára engedünk, hogy elkészítse saját kis Párizsi sorozatát. Visszatérve a szállásra, képeket válogatunk és néhányat kidolgozunk a vetítésre, képelemzésre. A délutáni fotózást a Sacré-Coeur-nél folytatjuk, ahol a templom vízköpőivel, a környék hosszú lépcsőivel, pantomimosokkal fotózunk. Betekintünk Párizs művész negyedének, a Montmartre az életébe. Innen leereszkedünk a Pigalle-ra, a Moulin Rouge környékén sétálva fotózzuk a város piroslámpás negyedét, majd a Diadalíven keresztül lesétálunk az esti Schamps-Élysées-n a Concorde térig. Innen az esti Szajna part visz haza bennünket. Este vacsora a Latin negyedben, borozgatás, beszélgetés, vetítés.

4. nap (április 22.)

Luxemburg kert hétvégi nyüzsgése, szökőkutak, pedangosok és ami még kimaradt…
Most a Luxembourg kerten keresztül indulunk reggeli sétánkra. Taichi-zók, futók, gyerekek kezdik benépesíteni a kertet. Érintve a Pantheont, egy közeli római arénánál keresünk petangosokat, majd a délelőttöt még fotózással töltjük.
Délután mindenki szabadon választhat programot, vásárolhat, megnézheti a Louvre-t, felmászhat a Notre Dame tornyába, lemehet a katakombákba, barangolhat kedvére.
Este indulás a reptérre.

FONTOS: Amellett, hogy igyekszünk a fenti tervet tartani, váratlan események vagy váratlan lehetőségek átírhatják az eredeti menetrendet. Ilyenkor a túravezető a lehetőségeikhez képest mindent elkövet, hogy ez a legkisebb kellemetlenséggel járjon. Az útiterv tehát hozzávetőleges.

TUDNIVALÓK

Mitől fotótúra?

Az utat kifejezetten úgy állítottuk össze, hogy témáinkhoz lehetőleg a legjobb időben érkezzünk. Hogy kéznél legyen a segítségünk, többnyire csoportban fotózunk, de saját képek érdekében ösztönözzük az egyéni fölfedezést is. Az út során pedig igyekszünk tudásunk javát átadni: hogyan válassz témát, hogy komponálj, melyik objektívet használd, hogy használd eszközeidet, készítünk panoráma és éjszakai képeket. Minden résztvevővel a saját technikai szintjéhez képest és igényei szerint foglalkozunk.

Földrajzi fekvés?

Franciaország fővárosa. Az ország északi részén, a Szajna folyó partján terül el.
Párizs Európa egyik legnépesebb városa. Párizs ma is a világ egyik vezető gazdasági és kulturális központja, befolyása a politikára, az oktatásra, a szórakoztatóiparra, a sajtóra, a divatra, a tudományra és a művészetekre a világ négy legjelentősebb városa közé emelte.

Túra nehézsége?

Egészséges embernek könnyen teljesíthető terep. Egész napos sétára lehet számítani.

Kultúra

Párizs a kultúra, művészetek, a divat fővárosa! Híres magyar művészek, irodalmárok, fotográfusok kedvenc városa. Itt alkotott André Kertész, Brassai, Hervé, Martin Munkácsi, Ady Endre, Faludy György, József Attila…

Biztosítás

Az utasbiztosítás (poggyász, baleset, betegség) hiányában nem tudsz részt venni a fotótúránkon, ezeket bejáratott biztosítónknál tudod megkötni.

Pénz, bank

Párizs fizető eszköze az euro, bankkártyás fizetési lehetőség mindenhol van, de érdemes készpénzt hozni az étkezéshez.

Ellátás

A részvételi díj tartalmazza a fotóoktatást, túravezetést, és a szállást Párizs szívében egy barátságos kis hotelben.  A részvételi díj a következőket NEM tartalmazza: repülőjegy, étkezések, utas biztosítás, helyi közlekedés (pl. metró).

Felszerelés, öltözködés

Szívesen segítünk abban, hogy igényedhez mérten optimális fotós felszereléssel vágj neki Párizsnak. Ha vázzal, optikával vagy memóriakártyával erősítenél, van kedvező beszerzési forrásunk, illetve a használt cuccaidat a levelezőlistáinkon meghirdetheted. Fotós hátizsákkal vagy oldaltáskával is jöhetsz, érdemes laptopot vagy más háttértárat hoznod magaddal. Ugyan nyár végi időjárás várható, de esőcucc szükséges kellék lehet. A pakoláshoz közreadjuk negyedszázada csiszolt úti listánkat.

Létszám

A csoportlétszám korlátozott, max. 10+2 fő, ezért érdemes a helyed mielőbb biztosítanod. Ha későn jelentkezel, az ár emelkedhet. A jelentkezéssel egyidejűleg felkerülsz a csoport belső levelezőlistájára, amin keresztül időben értesítünk az aktuális tennivalókról és felkészítő cikksorozatunkhoz is hozzájuthatsz.

Utazás

Budapestről való indulással és érkezéssel, repülővel.

Szállás

Szállásunkat Párizs szívében egy barátságos kis hotelben foglaltuk. Priorítás volt, hogy keveset metrózzunk, a lehető legjobb helyről csillagtúrázzunk főként gyalog.
A hotelben egy vagy dupla ágyas, 2 személyes szobákban alszunk, saját fürdőszobával.

Étkezés

Programunk teljes mértékben a fotózásnak van alárendelve, így az étkezésről magunknak kell gondoskodni.

GALÉRIA

Utazz velünk!

  • Igazi fotótúra

    Fotótúráink valódi fotótúrák! Elsődleges szempont volt, hogy útjainkon tudásodhoz igazodva szakmai segítséget kapjál, hogy te is csodálatos képekkel térhess haza. Vezetőid és szakmai segítőid Juhász Balázs és csapata, fotóművészek, fotográfusok, akik otthonosan mozognak különböző tájakon, kultúrákban. Számos könyvet jelentettek meg és folyamatosan publikálnak magazinokban.

  • Utazási iroda

    Fotótúráinkat partnerünkkel, a Helian NaTour utazási irodával együtt szervezzük. Az utazási szerződést velük kötheted meg, a részvételi díjat hozzájuk fizetheted be és a repülőjegyekről, biztosításokról is ők gondoskodnak.